Det er lidt underligt hvordan tingene kan være så forskellige og hvordan man lige skal bruge lidt til på tilvænning. Jeg er normalt storforbruger af æg (spiser dog kun æggehviden grundet protein indhold) og i DK er vi jo van til at æg ligge på køl i super markedet.
Her i Indien kan du ikke opstøve et eneste æg der ligger på køl. De står alle ude på en almindelig hylde med andre fødevarer i et supermarked. I starten kiggede jeg noget på de æg, rynkede lidt på næsen og tænkte nej tak. Men jeg kan jo ikke undgå en masse fødevarer bare fordi det ikke foregår på samme måde i Indien som i DK.
Så jeg tog mig tilløb og købte de fineste æg i et pænt og lette luxusiøst supermarked. Ventede i spænding på om maven skulle brokke sig men nej. Så gik jeg steppet videre og købte æg fra vores almindelige supermarked – stadig ingen brok fra maven. Så nu er jeg så gået over til at købe æg fra den lokale slagter. Jeg spurgte til friskheden og fik af vide at de fik leveret nye friske æg hver dag. Om jeg så har fået dem fra dagens levering eller nogle af ændre data, aner jeg ikke. Det med dato mærkning hos slagteren kører vi ikke med. De blev desuden også leveret i en alm plasticpose af 12 stk. Men fine så de ud og har spist af dem uden problemer.
Så mange ting ser måske ikke så fint ud på overfladen hernede, men det fungerer – og vigtigst af alt så er jeg kommet i gang og har kastet mig ud i det. Så der bages løs af de varme æg uden problemer.
Lidt billeder fra vores lokale slagter...
Slagter butikken |
Dagens udvalg fra slagteren |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar